Korona ja ampumaradat

Koronavirus on saanut paljon huomiota viime aikoina. Ärhäkkä virus on aiheuttanut jo paljon erinäisiä muutoksia arkeen, joista moni kohdistuu urheiluun. Paljon on peruttuja tai siirrettyjä tapahtumia. Samalla vaaditaan perumaan väkirikkaita tapahtumia.

NoSA myös joutuu reagoimaan uhkaan. Ilma-aserata suljettiin alustavasti 13.4.2020  saakka. Tapahtumien suhteen on syytä olla yhteydessä järjestäjään, jos mieleen nousee kysymyksiä.

Ulkorataa ei ainakaan vielä suljeta. Huomioitavaa on kuitenkin, että yksittäisen ampujan harjoitellessa radoillamme on hänen huomioitava muita ja vaadimme noudattamaan Työ ja Hyvinvointilaitoksen (THL) ohjeita:

  • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan ennen tuloasi radalle, aina wc-käynnin jälkeen tai jos niistät, yskit tai aivastat
  • Mikäli saippuaa ei ole saatavilla, käytä puhdistusliinoja tai alkoholipitoista käsihuuhdetta
  • Käytä puhtaita kertakäyttöpyyhkeitä kodin ulkopuolella
  • Vältä silmien, nenän tai suun koskettelua käsiä pesemättä
  • Vältä suuria väkijoukkoja
  • Ole etäällä henkilöstä, jolla on hengitystieinfektio
  • Julkisilla paikoilla ja väkijoukoissa pidä vähintään kahden metrin etäisyys muihin

Lisätietoa sivustolta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

Koronaan liittyen erityisesti ajankohtaisia tiedotteita ja ohjeistuksia kannattaa seurata.

Huomioikaa: Mikäli sinulla on flunssainen olo, kuumetta tai muita virus-/influenssa-oireita, radalle ei saa mennä!

Ulkoradalla kilpailujen siirtäminen tai peruminen harkitaan kisa kerrallaan ja niiden ilmoittamisesta vastaa kisan järjestäjä. Hallituksen 16. maaliskuuta tekemän linjauksen mukaisesti Suomen Ampumaurheiluliiton kaikki kilpailutoiminta perutaan ainakin 13.4.2020 saakka.

Tämä virus on isosti aiheuttanut muutoksia ympäri maailmaa. Virus hämmentää ja nostaa mieleen sekä kysymyksiä, että huolta. Muistetaan kuitenkin, että jonain päivänä se on ohi ja elämä normalisoituu. Siihen saakka turvallisia ja hyviä osumia!

Kari Paju, Nokian Seudun Ampujat r.y. Puheenjohtaja