Practical

PRACTICALJAOSTO 2024

 

 

 

 

 

 

Puheenjohtaja
Wille Kuutti

Sihteeri
Mikko Hinkkanen

Rahastonhoitaja
Arttu Heinälä

Ratavastaava
Ari-Juhani Woivalin

Mini Rifle
Philippe De Swert

Practical kivääri & haulikko
Jaakko Viitala

Action Air
Jesse Nio

Ratamestari 
Ari-Juhani Woivalin

Kilpaurheiluvastaava
Philippe De Swert

PRS ja TASERA valvojavuorot
Martti Hakala

IDPA
Ari-Juhani Woivalin

Kimmo Rantanen
Mika Tikkakoski
Aleksandr Matilisin
Jussi Laatikainen
Teemu Alstela

 

Yhteydenotot jaostoon sähköpostitse: ipsc(at)nosa.fi

 

Practical-rata

Radalla on sallittua ampua ainoastaan practical- ammuntaa. Ampujan pitää olla SAL:n ”Turvallinen ampuja” listalla.

Suosittelemme, että jokaisella ampujalla on seuran järjestämissä harjoituksissa ja kilpailuissa SAL:n voimassaoleva lisenssi.

Kaikilla radalla oleskelevilla on oltava kuulosuojaimet ja suojalasit.

Ammutut laukaukset kirjataan aina ratapäiväkirjoihin. Suositellaan sähköisen radankäyttöilmoituksen tekemistä talkootyön minimoimiseksi. Muista pitää lisäksi omaa ampumapäiväkirjaa harrastamisestasi.

Oletamme kaikkien ampujien siivoavan jälkensä (hylsyt, roskat ym.) sekä jättävänsä metallimaalit talvikaudella pystyyn.

Practical-rata on kokonaan suljettu tiistaisin ja sunnuntaisin.

Ampumapaikat III ja V eivät ole vielä käytettävissä.

Seuran ulkopuoliset practical-ampujat harjoittelevat jäsenen seurassa ja maksavat kertamaksun tai vuosimaksun.

Ulkoratakaudella ohjattuja harjoituksia on pistoolilajiessa keskiviikkoisin 17:00 – 20:00.

Taulumaksut

Practicaljaosto kerää jäseniltään taulumaksua jolla katetaan ratatoiminnan juoksevat kulut niin taulujen, teippien, kuin muiden kulujen osalta. Taulumaksun suuruus on 30€ vuodessa ja se kattaa sekä ulkoradan että Action Air radan harrastamisen, jos harrastat molempia maksat vain kerran.

Maksu suoritetaan vuosittain oma-aloitteisesti jaoston tilille FI82 5731 8220 0245 23 Google Sites sivustojen ohjeiden mukaisesti. Viestiin: OMA NIMI – TAULUMAKSU 2024

IDPA

Seuran IDPA toiminta organisoituu practicaljaoston alle. Ulkoratakaudella on ohjattuja IDPA harjoituksia maanantaisin 17:00 – 20:00.

PRS

Seuran PRS toiminta organisoituu practicaljaoston alle ja konkretisoituu 2024 kaudella orastavana yhteisharjoitustoimintana. PRS on toiminnallinen kiväärilaji, jossa ammutaan metallimaaleja sovelletuista asennoista aikapaineen alla. Lajisäännöt löydät SAL sivustolta.

Action Air

Seuralla on Action Air toimintaa sisäradalla, johon voi osallistua joko kertamaksulla ilmaradan kahvion kassaan tai maksamalla ilmaradan vuosimaksun ja taulumaksun. Tarkemmat ohjeet Google Sites sivustolla.

Ilma-aseradan vuosimaksu 2024

Google Sites

Practicaljaostolla on käytössään Google Sites sivustot, josta löytyy käytännön ohjeistus. Saadaksesi pääsyn, tulee sinulla olla Google account (gmail sähköposti). Pääsyä voi pyytää sähköpostitse: ipsc(at)nosa.fi

SuomiSport

Harrastuksen vakuutusturvan voit hankkia SuomiSportin kautta.

Whats App ryhmät

Ohjeet liittymiseen Google Sites sivuostoilla.

Turvallisen Ampujan (TA) kurssit

Practical ammunan harrastamisen edellytys on SAL IPSC Turvallisen Ampujan (TA) status. Status on osoitus lajisääntöjen osaamisesta, turvallisen aseenkäsittelyn hallitsemisesta sekä kyvystä ampua aikapaineen alla. Statuksen voi suorittaa niin Action Air lajiin, kuin ruutipistoolilla.

Mikäli sinulla ei ole SAL IPSC TA statusta, voit saada sellaisen järjestämiltämme TA kursseilta. Kurssilla on yhden päivän teoriakoulutus lajisääntöihin, käytännön ampumaharjoitukset ja lopuksi ampumatentti. Ampumatentti tulee läpäistä ilman turvallisuusrikkeitä ja samalla saavuttaa määritelty mimi osumakerroin.

Kurssien ajankohdasta on ilmoitus nosa.fi sivustolla noin kuukausi ennen kurssia. Mikäli haluat jättää yhteystietosi tulevaa TA kurssia varten, voit tehdä sen sähköpostitse: ipsc(at)nosa.fi, jotta voimme lisätä sinut ennakkoinfottavien listalle. Huomaathan, että ResUL SRA TA ei ole SAL IPSC TA, eli molemmille lajeille on omat kurssinsa.

Action Air TA statuksen voi korottaa täysivaltaiseksi TA statukseksi osallistumalla kurssille ja ampumalla tentin ruutipistoolilla. Tällöin teoriaosuutta ei tarvitse suorittaa uudelleen.

Mikäli kouluttautuminen IPSC lajin parissa kiinnostaa edelleen, voit hakeutua lajin tuomarikursseille.