NoSA Action Air SOLO CUP 2

Nosan Action Air rata (noin 27 viikkokilpailua)

 Action Air  Solo Cup 2

Viikoittain rakentuva stage, jonka saa käydä ampumassa itselleen sopivana ajankohtana, yksin tai pienessä porukassa (covid-19 määräysten mukaan). Jokaisella on rajattomasti yrityksiä ja ampuja merkitsee vain oman parhaan suoritusaikansa sakkoineen tulostaululle. Viikottain tuloslista julkistetaan ja tulokset siirretään koko kilpailun kattavaan tulostaulukkoon, tämä on nähtävillä ampumaradalla ja Nosan AA Whatsapp-ryhmässä.

Viikottainen osallistuminen oikeuttaa yhteen arpalippuun. Lopussa kaikki palkinnot arvotaan, eli maksimimäärän arpoja saa käymällä ampumassa uuden stagen joka viikko.

Pistooli:

Käytettävä ase Action Airissa on kaasutoiminen pistooli, joka käyttää pullokaasua (ei kapseleita) ja toimii 6mm muovikuulia. Muovi- ja Bio-kuulat ovat molemmat sallittuja radalla. Production-, Standard-, Classic- ja Open-divisioonat kilpailevat samalla tuloslistalla viikottain. Lippaan kuulamäärät ampujan päätettävissä, ellei ole kuvauksessa määrätty.

PCC (Pistol Caliber Carbine):

Kaasutoiminen GBB-kivääri PCC sääntöjen mukaisesti tai karpiinisarja jossa on kiinni kaasutoiminen GBB-pistooli.

Palkinnot:

Pääosa palkinnoista jaetaan kaikkien pistooliampujien kesken arpomalla cupin lopussa. Osa palkinnoista jaetaan PCC-divisioonan ampujien kesken, tähän määrään ja kokoon vaikuttaa PCC-divisioonan ampujien määrät ja viikkoaktiivisuus.

Tulokset tulostaululle:

Ampuja saa suorituksesta aikatuloksen aivan kuten IPSC säännöissä. Tähän lisätään kuitenkin taulujen tulkkauksen mukaisesti seuraavat sakkosekunnit. Tämä pistelasku on todettu toimivaksi nopeuttaakseen ampujan omaa tulosseurantaa ja lisäämällä ammuntaa käytettävää aikaa.

A = 0 s                       Miss = 3 s

C = 0,5 s                    N/S = 3 s

D = 1 s

Stagekuvaus:

Kuvaukset julkaistaan stagella paperiversiona tai videomuodossa Nosan Action Air Watsapp-ryhmässä, johon voi liittyä suorituspaikalta löytyvällä QR- koodilla.

Staget ovat tyypillisesti noin 30 lks ja radan suunnittelijalla on täysi valta tehdä haluamansa mallinen stagesta, noudattaen hyväksi todettuja tapoja. Tältä osin sovelletaan L1 tason kilpailujen säännöstöä. Tavoitteena on todella laadukas viikkostage, joka haastaa niin aloittelevan ampujan kuin kansallisen huipun.

Kustannus:

Kilpailun osallistumismaksu on ilmainen, mutta NoSA sisäratamaksut ja jäsenmaksut tulee olla suoritettuna. Kertamaksulla voi osallistua myös vaikka ei olisikaan NoSAn jäsen (10€/krt) ja se maksetaan seuran ohjeiden mukaisesti. Vierasmaksulla tullessa ampumaan mukana on oltava NoSAn jäsen,

Sponsorit: